Tapahtumakalenteri

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Näyttelyt  >  Tapahtumakalenteri

Valkeakosken kadonneet kaunottaret - Purettuja valkeakoskelaisia taloja, UPM keskusarkisto

Valkeakoski
14.9.2018 9:00 - 16:00

 UPM:n keskusarkiston näyttely esittelee joukon jo purettuja valkeakoskelaisia taloja. Taloja, jotka ovat erottuneet maisemassa ja jotka ovat jääneet aikalaisten mieliin.

Vanhin purettu rakennus näyttelyssä on vanha isännöitsijän asuintalo Tervasaaren kärjessä. Tosin talon hirret ovat edelleen käytössä, niistä rakennettiin kunnanlääkärin asuintalo. Talossa toimi pitkään Sorrilan päiväkoti.

Myös myöhempi isännöitsijän asuintalo, Furunäsin huvila on näyttelyssä mukana. Alkuaan tehtaan pääosakkaan lesken käyttöön 1890-luvulla rakennettu tornihuvila uudistettiin vuonna 1917.

Isännöitsijöiden jälkeen talo oli eduskäytössä ja myöhemmin siellä aloittivat toimintansa Roukon Yhteiskoulu ja Valkeakosken teknillinen koulu. Furunäs edusti aikansa hienointa rakentamista, siitä kertovat talon säilyneet muutospiirustukset.

Mukana ovat monien mieleen jääneet talot kuten vanha apteekki, kauppalantalo, työväentalo, posti, poliisilaitos, kirkko ja Lepänkorva. Myös Seurahuone, nykyinen Teatteritalo on mukana. Talo on 118 vuoden aikana kokenut monia muutoksia.

Näyttely on avoinna 30.11.18 saakka arkisin kello 9 – 16
UPM:n keskusarkistossa Paperituotteella, osoitteessa Lempääläntie 18 B.
« Takaisin

Näytä viikon tapahtumat »

Näytä kuukauden tapahtumat »