Kokoelmat


Myllysaaren museo on ammatillisesti hoidettu kulttuurihistoriallinen paikallismuseo, joka tallentaa, tutkii ja välittää tietoa Valkeakosken seudun historiasta, kansanelämästä ja muusta kulttuurihistoriasta sekä erityisesti paikallisen paperi- ja muun teollisuuden historiasta ja perinteestä.

Myllysaaren museo aloitti toimintansa vuonna 1981 nimellä Valkeakosken teollisuus- ja yhdyskuntamuseo. Museota ylläpiti oma kannatusyhdistys vuoteen 1996 saakka, jolloin perustettiin Myllysaaren museosäätiö, jonka alaisuudessa toimivat Valkeakosken kaupunginmuseo (2002-2010) ja Suomen Paperituotemuseo (1998-2007). Myllysaaren museosäätiö fuusioitiin vuonna 2007 Visavuoren museosäätiöön, jonka alaisuudessa nykyisin toimivat Visavuoren museo ja Myllysaaren museo. Myllysaaren museossa on esillä perusnäyttely Vana, joka perustuu omiin kokoelmiin, sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Myllysaaren museon kokoelmia alettiin kartuttaa vuonna 1981. Vuonna 1999 kokoelmat jaettiin kahteen kokonaisuuteen:

Valkeakosken kaupunginmuseon kokoelmat (MMV) koostuvat kulttuurihistoriallisesta ja teollisesta esineistöstä, jota ovat lahjoittaneet paikkakuntalaiset yksityiset henkilöt ja yhteisöt.

Paperituotemuseon kokoelmat (MMP) koostuvat paperinjalostustuotteista. Suurin yksittäinen kokonaisuus on Paperituote Oy:n tuotteista muodostuvat aineisto. Vuosina 1998-2007 Myllysaaressa toiminut Suomen Paperituotemuseo oli valtakunnallinen, joten kokoelmaan kuuluu myös muualla Suomessa jalostettuja paperituotteita.

Piipun juurella asiakasliittymä tarjoaa näkymän museon esineisiin!

http://www.piipunjuurella.fi

08_paperituote.jpg : 956 kB


Viimeksi muokannut: Kati Hara-Fabrin, 1.3.2018 14:28