Valkeakoski on siltojen kaupunki, joka on kahden veden sylissä. Kaupungin pohjoisosaa reunustava Mallasvesi laskee kaupungin ydinkeskustassa olevan kanavan kautta Vanajanveden Rautunselkään. Viehättävä vesireitti kulkee kanavan kautta läpi kaupungin keskustan. Satojen kilometrin mittaisista vesireiteistä voi nauttia veneillen, meloen tai risteillen. Kaupungin vieraispaikkalaiturit keskustassa kutsuvat pysähtymään useammaksikin päiväksi. Tervetuloa veneilijän kaupunkiin!


Laivaliikenne

M/S Suvi-Ellen risteilyt M/S Suvi-Ellen

Suvi-Ellen on Savonlinnassa rakennettu sisävesialus, jossa on sisällä tilat 40 hengelle ja kannella 50 hengelle. Kippari Mauri Leppälä vie ryhmäsi mukavasti Mallasta- tai Vanajavettä pitkin mm. Visavuoreen, Rönnvikin viinitilalle, Lempäälään, Aitooseen, Hämeenlinnaan tai Tampereelle.

Tarvittaessa laivalla voidaan järjestää myös kahvi- tai ruokatarjoilu. Risteilyt lähtevät Kirkonrannan palvelusatamasta, hotelli Waltikan läheisyydestä. Maksimi henkilömäärä 50 hlöä.

KAIKKI SUVI-ELLENIN KESÄN 2019 RISTEILYT ON PERUTTU. Uusia tilausristeilyitä kesälle ei myöskään oteta vastaan. 

Risteilyt Rönnvikin viinitilalle  RISTEILYT PERUTTU
Risteilypäivät keskiviikkoisin ja sunnuntaisin
heinäkuussa 10.-31.7.2019 

Risteilyt Mobilian automuseoon  RISTEILYT PERUTTU
Torstaina 18.7. ja 25.7.2019    


Risteilyt Visavuoreen ja kierros Vanajavedellä  RISTEILYT PERUTTU
Maanantaina 22.7. ja 29.7.2019  

Tiedustelut ja varaukset

M/S Suvi-Ellen
kippari Mauri Leppälä, p. 0400 758 570
mauri.leppala at.gif : 1 kB gmail.comS/S Wellamo

Valkeakoskelaiset muistavat kanavassa ja järvien selillä kulkeneet laivat, hinaajat ja muut alukset, mutta erityisesti muistetaan Yhtyneiden Paperitehtaiden hinaaja Wellamo, Valkeakosken ylpeys. Wellamo oli muuta kuin vain laiva, se oli käsite. 

Wellamoa voi  varata  ikimuistoiselle risteilylle -  tilaa on jopa 50 hengelle.  Perhejuhlat, synttärit, polttarit jopa häät, yritysten edustustilaisuudet ja kokoukset, henkilökunnan kesäretket ja tietysti yhdistysten sekä seurojen tapahtumat voidaan mukavasti järjestää vanhan ajan höyryperinteen mukaan S/S Wellamolla.

Laiva on Suomen ainoa kahdella erillisellä höyrykoneella ja kahdella potkurilla kulkeva höyrylaiva. Risteilyllä perehdytämme matkustajat wanhan ajan höyrytekniikkaan, kerromme Wellamon merkityksestä paikkakunnan paperiteollisuudelle ja koko Valkeakosken kehitykselle. Laivassa on myynnissä myös S/S Wellamon 100-vuotishistoriikki.

Tarvittaessa laivalla voidaan järjestää myös kahvi- tai ruokatarjoilu. Wellamon risteilyt lähtevät Lepänkorvan vieraslaiturista, torin rannasta.

Lisätietoja ja varaukset
Kimmo Kallio, p. 0400 643 758
kimmo.kallio at.gif wellamolaiva.fi


Suomen Hopealinja

Liikennöi kesäisin Tampere-Sääksmäki-Hämeenlinna -reitillä, pysähdyspaikat Valkeakoskella: Sääksmäen Sillan laituri ja Visavuoren laituri. Laivaliput suoraan laivasta tai Hopealinjan toimistosta p. 010 422 5600.

Lisätietoja laivamatkoista ja risteilyistä
Suomen Hopealinja Oy, p. 010 422 5600
info at.gif hopealinja.fi

Vierasvenepaikat ja palvelusatamat

Valkeakosken alueella on risteilyalusten pysähdyspaikkoja mm. Kirkonrannan palvelusatama ja Lepänkorvan vieraslaituri kaupungin keskustassa, Valkeakosken kanava, Visavuori ja Sääksmäen Silta.

Valkeakoskella on useita hyvin varustettuja venerantoja. Aivan kaupungin keskustassa veneilijöitä palvelevat erityisesti Lepänkorvan ja Kirkonrannan vierasvenelaiturit.

Kirkonrannan palvelusatama kartalla
Lepänkorvan vieraslaituri kartalla


Vene- ja kanoottivuokraus

Apianlahden leirintäalue, Pälkäneentie 43, p. 050 412 1013 (vene, kanootti)
Ilolan maatilamatkailu, Vedentaantie 30, p. 03 5889 227, 040 596 8027 (kanootteja)
Pappilanniemen kurssikeskus, Pappilanniemi 51, Sääksmäki, p. 040 744 1598 (kanootteja)


Lisätietoa veneilystä

Veneily: tietoa venesatamista, vierasvenepaikoista ja Valkeakosken kanavasta.

Viimeksi muokannut: Hanna Parviainen, 5.6.2019 9:09