Voi hyvin Sääksmäellä

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Matkailu  >  Opastetut kierrokset  >  Voi hyvin Sääksmäellä


Villiinny villiyrteistä

Villiyrttikurssilla saat tietoa kasvien keräilystä ja käytöstä sekä opit tunnistamaan kasvit niiden luonnollisessa ympäristössä ja keräämään oikeat kasvinosat. Keräysretki tehdään Tuomarlan tilan luomupelloilla.

Tuomarlan tila on Sääksmäen emäpitäjän vanhimpia maatiloja ja Suomen ensimmäinen luomutila. Se sijaitsee Valkeakoskella Kärjenniemen kylässä arvokkaassa kulttuurimaisemassa. Tilan erikoisuus ovat perinnebiotoopit eli vanhat katajakedot, niityt ja hakamaa. Osallistumismaksu sisältää teoriaosuuden, keruuretken ja maistiaisten valmistuksen. Palvelu saatavilla suomi, englanti. 

Viiden tähden villilounas
Viiden tähden villilounaalla valmistetaan kolmen ruokalajin lounas. Muilta osin kurssin sisältö on sama kuin edellisessä. Palvelu saatavilla suomi, englanti.

Villiyrttiretket ryhmille
Edellä kuvattujen kurssien tapainen tietopaketti villiyrteistä ja niiden keruusta ja käytöstä. Kolmen tunnin aikana tehdään retki lähiluontoon tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ja valmistetaan maistiaiset yhdessä kokkaillen. Palvelu saatavilla suomi, englanti.

30 € / henk. tai 350 € (sis. 24 % alv). Jos osallistujia on yli 20 henkilöä, pyydä tarjous.

Lisätietoa ja varaukset
www.petrapikkanen.fi, villiyrttikurssit
Petra Pikkanen
petra.pikkanen at.gif : 1 kB gmail.com
045 1783 852

Kurssipaikka
Tuomarlan tila
Kärjenniementie 60
37860 Kärjenniemi

Kasvi ABC – Luonnon kasveja Lauran kanssa

Tuomarlan perinnetilalla pääset muutamassa tunnissa kasvien tunnistamisen alkuun. Kurssilla opitaan kasvien tärkeimmät tuntomerkit maastossa kauden kasvien äärellä. Aloita uusi harrastus tai kertaa vanhaa. Kurssilla saat vinkkejä perinteiseen tai digikasvioon. Kurssi sopii vaikkapa isovanhempien ja lastenlasten tai yhdistyksen yhteiseksi retkeksi. Palvelu saatavilla suomi, englanti. Kurssin voi toteuttaa myös muussa pihapiirissä ja luontopolun läheisyydessä. Oppaana luontokartoittaja Laura Uimonen. 

Ryhmille (10-25 hlö) tilauksesta 200 € /ryhmä (sis. 24 % alv).

Lisätietoa ja varaukset
Laura Uimonen
laura.uimonen at.gif : 1 kB gmail.com
040 530 6200

Ruususauna

Ruusu symboloi elämää ja rakkautta. Sen kauneus lumoaa ja tuoksu huumaa. Siksi ruusun hoitavat vaikutukset sopivat sekä hääparille, morsiussaunotukseksi että arki-illan rentouttajaksi.
Ruususaunotus on kokonaisvaltainen vartalonhoito. Se sisältää jalkakylvyn, kokovartalokuorinnan ja saunonnan. Käytetyt ruusutuotteet ovat luontaistuotteita. Jalkakylvyssä käytetään mm. hunajaa ja ruusutippoja. Hiukset hoidetaan shampoolla ja hoitoaineella. Saunan jälkeen nautitaan ruusuteetä tai -vettä sekä pikkusuolaisia. Saunotuksen aikana opit tekemään oman ruusuvartalokuorinta-aineen.
Kesto 2-3 h henkilömäärästä riippuen.

Hinnasto (sis. 24 % alv)
2 hlöä 55 €/ hlö
3 hlöä 45 €/ hlö
4 hlöä 40 €/ hlö
5 hlöä 35 €/ hlö

Hinta sisältää käytettävät tuotteet ja saunotuksen. HUOM! Saunatilan vuokra lisätään hintoihin.

Ruususaunotuksen voi toteuttaa myös asiakkaan omassa saunassa. Silloin veloitamme kotikäyntimaksun (30 €) ja matkakulut (0,40 € km). Varaukset kahta viikkoa aiemmin. Peruutukset 7 pvää ennen veloituksetta. Tämän jälkeen veloitamme 50 % hinnasta.
Palvelu saatavilla suomi, englanti.

Ruususauna (pdf, 772 kB)

Lisätietoa ja varaukset
Kaisu Mokkila
Hoitola Tasapaino
040 727 8710
kaisu at.gif : 1 kB hoitolatasapaino.fi


Hiljaisuuden sauna

650 € 1-5/hlö ja lisählöt +50 €/hlö max.15 hlö
Kesto 2h
Savusaunassa
- löylytuoksu
- hiljentyminen
- laulu
- tyrni-minttutee, vesi

Tervahavusauna

750 € 1-5 hlöä ja +50 € lisählö max.15 hlöä
Kesto 2-3h
- metsässä käynti 45min (havujen keräys + puiden halaus, rentouttava kävely)
Savusauna, havukoristeet
- havutuoksu
- tervahavuhunaja
- tyrni-minttutee, vesi

Suolahunajasauna

750 € 1-5hlöä ja +50 € lisählö max.15 hlöä
Kesto 2-3h
- metsästä voimaa, 45 min kehon lämmön nostattava pieni lenkki
Savusauna
- kokokehon suolahunajakuorinta saunassa
- tyrni-minttutee, vesi

Lisät:
Metsäjooga min.8 hlöä 10-12 €/hlö

Pore 125 €/2h
Palju 125 €/2h
Yhdessä 250 €/2h

Iltaruoka 15-25 €/hlö
Iltapala 6-15 €/hlö

Majoitus alk.40 € /hlö/vrk

Ratsastus yksityistunnit 55 €/hlö

Varaukset ja lisätietoa
Ilolan maatilamatkailu
Vedentaantie 30, Metsäkansa
03 - 588 9227, 040 596 8027

Hyvän olon Paasia

Paasia on Tarttilan kylän 120-vuotias tunnelmallinen tapahtumatalo ja hyvinvointikeskus, jossa on tarjolla niin luontaishoitoja kuin kulttuurielämyksiäkin. Mäellä on asuttu aina ja entisen rusthollin tunnelma huokuu ikiaikaista rauhaa.

Paasian Kulta-aika on sarja hyvinvointiisi tähtääviä kursseja, koulutuksia ja tapahtumia. Löydät sen myös Facebookista. Samassa talossa toimii kodikas luontaishoitola Rohtokukka, joka on avoinna tilauksesta. Tervetuloa meille!

Paasia
Tarttilanraitti 6, Tarttila
040 701 0505
paasianjaana at.gif : 1 kB gmail.com

Meditaatiokävely

Meditaatiokävely on usein osa hiljaisuuden retriittiä. Se on toiminnallista meditaatiota. Meditaatiokävelyllä syvennymme kävelyyn hengityksen tahdissa. Meditaatiokokemuksemme on täydempi kun kävelemme ja samalla tarkkailemme ulkomaailmaa. Ulkomaailmaa, johon kuuluvat tuuli ja aurinko, sade ja luonnon äänet.

Kävelymeditaation ohjaaja Eve on opiskellut vanhaa viisauden filosofiaa ja harrastanut joogaa ja meditaatioita lähes päivittäin yli 15 vuotta.

Taustaa
Meditaatiokävely on peräisin buddhalaisesta mietiskelyperinteestä. Kaikki meditaatio ei kuitenkaan ole niin “buddhalaista”. Ei välttämättä ole mitenkään uskonnollista, että tarkkailee, miten hengittää tai mitä tuntee kehossaan kävellessään. Meditoidessaan – tavalla tai toisella – ihminen voi tarkkailla omaa kokemustaan sekä antaa sen kasvaa sallimalla sille enemmän tilaa ja rakkautta mielessään. Ulkona kävellessä kokemus ei rajoitu ympäristön hiljaisuuteen vaan hiljaisuuteen, jonka kävelijä itse antaa vallita omassa mielessään.

Meditatiivinen kävely suoritetaan hiljaisuudessa.

Meditaation vaikutukset:
- rentouttaa
- vähentää kehon stressiä
- selkeyttää ajatuksenjuoksua
- parantaa keskittymiskykyä
- vapauttaa mieli sen vallanneista tunteista ja ajatuksista

Päämääränä on kyetä ylläpitämään jatkuvasti tyyni ja vahvasti keskittynyt mielen tila, jolla pystyy ylläpitämään oman hyvinvointinsa ja onnellisuutensa missä tahansa elämänvaiheessa, tilanteessa tai aktiviteetissa

Varaukset ja lisätietoa
Meditaatiokävely
Eve Holopainen, + 358 50 351 794
holopaisen.eve at.gif : 1 kB gmail.com


Viimeksi muokannut: Hanna Parviainen, 20.3.2018 11:27