Hyvinvoinnin ystäville

Sääksmäellä on kaikki tarvittavat elementit hyvinvoinnin ylläpitoon - puhdas luonto ja hiljaisuus, osaavat ja avuliaat ammattilaiset sekä kulttuurikohteet.

Lue lisää


Lapsille

Pienten mittojen mukaan! Valkeakoski panostaa pieniin ja lapsiperheisiin. Pienelläkin summalla vietet päivän tai kaksi Valkeakoskella. Meillä on tilaa leikeille, peleille ja seikkailuille!

 • Lapsien vapaa-ajan viettopaikat
  Monia paikkoja leikkiä ja harrastaa kuten mm. Skeittiparkki ja lasten liikennepuisto.
 • Seikkailupuisto
  Seikkailupuistosta löytyy ajanvietettä moneen makuun. Mm. uimista ja kiipeilyä.
 • Uimapaikat
  Tervetuloa uimaan! Valkeakoskella on noin parikymmentä uimarantaa eri puolilla kaupunkia.


Liikkujille

Kuntoilijalle ja kulkijalle riittää reittejä! Valkeakoskella riittää helposti saavutettavia kuntoilureittejä ja talvisin latuja moneen lähtöön. Perehdy monipuolisesti ympäristöösi ja sen maisemiin.

Frisbeegolfaajat

Kuntoilijat


Pyöräilijät


Pyhäjärvireitti

Pyhäjärvireitti on pirteästi paketoitu kokonaisuus pyöräilijöille, jotka suuntaavat renkaat kohti Pirkanmaan maalaismaisemia, kulttuurikohteita tai maisemareittejä. Pyhäjärvireitti tarjoaa maukkaita ja helposti lähestyttäviä pyörämatkailumahdollisuuksia, joiden yhteydessä voi käyttää myös laivaa tai junaa.

Lue lisää


Nähtävyydet

Elämyksiä ja ihmetyksiä! Suomen laajin muinaismuistoalue Rapolanharju, Suomen ensimmäinen erämaa-ateljee Visavuori ja Suomen ainoa jalkapallomuseo löytyvät Valkeakoskelta. Tule tutustumaan!

 • Kauppilanmäen museoalue
  Kaupungin keskustassa, Kauppilanmäellä, voi tutustua paperitehtaalaisten elämään ja asuinrakennuksiin opastetuilla kierroksilla, jotka kuuluvat pääsylipun hintaan. Kesäisin alueella on kanoja ja lampaita.
 • Visavuori
  Valkeakosken Sääksmäellä sijaitseva Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin (1864-1942) museona toimiva ainutlaatuinen taiteilijakoti ja ateljee.
 • Voipaalan taidekeskus
  Tervetuloa vierailemaan taidenäyttelyihin tai vaikkapa konserttiin! Tarjolla on myös kirjallisuutta, kädentaitoja, historiaa ja mukava kahvila kartanomiljöössä koko perheelle Rapolan linnavuoren tuntumassa. 
 • Rapolanharju
  Suomen suurimman muinaislinnan jäänteiden lisäksi alueella on esihistoriallisen ajan asumusten jäännöksiä, kalmistoja, uhrikiviä sekä muinaispelto.
 • Suomen Jalkapallomuseo ja Myllysaaren museo
  Museossa esillä sekä jalkapallon yli satavuotista historiaa että Etelä-Pirkanmaan historiaa. 
 • Tervapääsky
  Turkulainen luonnonhistorian lehtori ja itsenäisyysmies fil.tri. Thorsten Renvall rakennutti v. 1913 kansallisromanttisen huvilan Kelhinharjulle Sääksmäen kirkkoa vastapäätä. Talo on ilmeisesti Lars Sonckin suunnittelema.


Opastetut kierrokset


Puutarhat

 • Visavuoren kuvanveistäjä Emil Wikström oli intohimoinen puutarhuri. Puutarha on entisöity.
 • Voipaalan taidekeskuksen , entisen Voipaalan kartanon puutarha oli harvinaisuus 1700-luvun Suomen mittakaavassa.
 • Jutikkalan kartanon puutarha on kokonaisuus englantilaista ja ranskalaista puutarhaihannetta mikä rakennettiin 1800-luvun puolessa välissä. Avoinna tilauksesta Elina Heikkinen p. 050 369 3636, 040 517 5432.
 • Tervapääskyn puutarha on rehevä ja omaperäinen. Komea hirsirakennus on mahdollisesti Lars Sonckin suunnittelema vuodelta 1913.


Sauno, rentoudu ja voi hyvin


Tapahtumat

Viimeksi muokannut: Hanna Parviainen, 3.4.2019 15:58