Uutiset

Liikkuva koulu - Liikkuen kouluun: koulumatkahaaste maaliskuussa

22.02.2019 kello 11:10

Liikkuva koulu -hanke haastoi peruskoulut kulkemaan koulumatkat lihasvoimin maaliskuussa.Jokaisesta lihasvoimin (kävellen, pyöräillen, potkukelkkaillen, hiihtäen...) kuljetusta koulumatkasta oppilas saa rastin luokan yhteiseen koulumatkakorttiin. Aktiivisin koulu sekä aktiivisin luokka palkitaan liikunnallisin palkinnoin. Nyt kodit ja koulut kannustamaan oppilaita koulumatkaliikuntaan!

Tiistaina 9.4. uimahallissa järjestetään Liikkuvan koulun toimesta Vesisankarit -vesipelastustapahtuma kaikille nelosluokkalaisille. Tapahtumassa harjoitellaan ensiapu- ja vesipelastustaitoja ja tutustutaan veteen elementtinä ja harrastusmahdollisuutena. Mukana tapahtumaa järjestämässä ovat Valkeakosken kaupungin liikuntatoimi, SPR: n Valkeakosken osasto, Valkeakosken Vesiveikot, Koululiikuntaliitto ja Suomen Melonta ja Soutuliitto. Tapahtuma on maksuton kouluille.


Kouluilla järjestetään kevään aikana Super Pop Up -liikuntatapahtumia. Tapahtuman järjestäjä -koulutuksen saaneet oppilaat järjestävät muille koulunsa oppilaille päivän mittaisen liikuntatapahtuman, jossa oppilaat liikkuvat ja kokeilevat erilaisia tapoja liikkua sisällä ja ulkona.

Liikkuva koulu -hankesivustolta löytyy seurojen, koulujen sekä vanhempainyhdistysten yhteystiedot. 

 

Näytä kaikki tiedotteet »