Uutiset

Frisbeegolfia, suunnistusta ja futsalia kouluille - Liikkuvat koulut haastettu kilometrikisaan...

15.10.2018 kello 09:00

Liikkuva koulu -hankkeen logo

Liikkuva koulu -hankeavustuksella hankittiin suunnistuksen Emit-leimausjärjestelmä yhteistyössä Valkeakosken Hakan suunnistusjaoston kanssa. Leimausjärjestelmään kuuluu 6kpl kilpailukortteja, lähtöleimasin, rastiliput sekä usb-lukija. Emitillä saa luotua koulun pihaan mielekkään sprinttisuunnistusradan. Laite näyttää rastien väliajat sekä suunnistukseen käytetyn kokonaisajan. Suunnistusjaosto perehdyttää kaikki koulut leimausjärjestelmän käyttöön, jonka jälkeen leimauspaketti on vapaasti lainattavissa kouluille liikuntatoimelta. Perehdytystä on annettu jo Tarttilan, Rauhalan ja Leppälän kouluilla, Kärjenniemi on seuraavana vuorossa.

Valkeakoski Disc Golf ry: n kanssa yhteistyössä hankittiin 4kpl frisbeegolfkoreja sekä n. 50 kiekkoa kouluille yhteiskäyttöön. Korit ovat kevyitä ja helposti koululta toiselle liikuteltavia. Valkeakoski Disc Golf ry  on luvannut perehdyttää opettajat ja oppilaat frisbeegolfin saloihin, jonka jälkeen koulut voivat lainata koreja ja kiekkoja käyttöönsä liikuntatoimelta.

Futsal -seura Mad Max on luvannut perehdyttää koululaisia futsalin pariin, ja mahdollisesti lahjoittaa kouluille vanhoja futsal-palloja. 

Upeaa yhteistyötä paikallisilta seuroilta !

Liikkuvan koulun syksyn starttipalaveri pidettiin liikuntatoimella ti 9.10. Mukaan kutsuttuina oli seurojen yhteyshenkilöitä, opettajia ja rehtoreita sekä hankkeen ohjausryhmä. Palaverissa keskusteltiin hankkeen kuulumisista, koulujen ja seurojen jo toteutuvasta ja tulevasta yhetistyöstä sekä hankkeen tulevaisuuden näkymistä. Hyvältä näyttää, jatketaan samalla innolla - Muistetaan liikkua enemmän ja istua vähemmän!

Alakouluille on heitetty haaste osallistua lokakuussa koulujen  Kilometrikisaan. Koulujen Kilometrikisa poljetaan lokakuussa. Kilometrikisaan voivat osallistua kaikki 1.-6. -luokkalaiset, jotka pyöräilevät lokakuussa - ei siis haittaa, vaikka pyöräily kouluun olisi mahdotonta. Myös vapaa-ajalla ja syyslomalla poljetut kilometrit lasketaan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen kilometrikisaan.

Liikkuvan koulun verkkosivuilta löytyy koulujen yhteyshenkilöiden sekä yhteistyötä tekevien seurojen tiedot.

Valtakunnalliselta Liikkuva koulu sivustolta löytyy tietoa valtakunnallisesta hankkeesta sekä esimerkkejä muiden kuntien toimintamalleista.


Hankevastaava: Pauliina Rauhamäki, pauliina.rauhamaki@valkeakoski.fi, 040 335 6802

 

Näytä kaikki tiedotteet »