Valintaperusteet

1. Vuoden Urheilija

Koulutus- ja hyvinvointilautakunta valitsee vuosittain Vuoden Urheilijaksi henkilön tai joukkueen, joka on menestynyt kilpaurheilussa sekä luonut myönteistä ja urheilullista kaupunkikuvaa. Vuoden Urheilijan tulee olla valkeakoskelainen ja edustaa paikallista urheiluseuraa, mikäli se on ko. lajin osalta mahdollista. Palkinnoksi myönnetään kunniakirja ja stipendi.

2. Liikuntakulttuurin Tunnustuspalkinto

Koulutus- ja hyvinvointilautakunta myöntää vuosittain tunnustuspalkinnon valkeakoskelaiselle henkilölle tai yhdistykselle, joka on merkittävällä tavalla kehittänyt paikallista liikuntakulttuuria. Palkinnoksi myönnetään kunniakirja ja stipendi. Sama henkilö voi saada tämän tunnustuksen vain kerran.

3. Vuoden Jalkapalloilija

Jalkapallolegenda Juhani "Jussi" Peltonen on lahjoittanut Valkeakosken kaupungille kiertopalkinnoksi jalkapallopatsaan, joka myönnetään vuosittain Vuoden Jalkapalloilijalle.

Koulutus- ja hyvinvointilautakunta valitsee vuosittain Vuoden Jalkapalloilijaksi henkilön, joka on edustanut pääosan kaudesta valkeakoskelaista jalkapallojoukkuetta. Palkinnoksi myönnetään kunniakirja sekä ikuisesti kiertävä jalkapallopatsas vuodeksi haltuun.

4. Kunnon Kuntalainen

Hämeen Liikunta ja Urheilu (HLU) on perustanut Kunnon Kuntalainen palkinnon, jonka tavoitteena on edistää kunto-, harraste- ja terveysliikunnan arvostusta paikallistasolla. 

Koulutus- ja hyvinvointilautakunta valitsee HLU:n määrittelemin kriteerein vuosittain Kunnon Kuntalaiseksi valkeakoskelaisen henkilön, joka on esimerkillään edistänyt liikunnan harrastusta ja terveitä elämäntapoja. Sama henkilö voi saada tämän tunnustuksen vain kerran. Palkinto määritellään HLU:n toimesta (ansiolevyke ja kunniakirja).

5. Muut huomionosoitukset

Koulutus- ja hyvinvointilautakunta voi niin harkitessaan myöntää muitakin huomionosoituksia poikkeuksellisen merkittävistä ansioista liikunnan ja urheilun saralla valkeakoskelaiselle henkilölle, yhdistykselle tai muulle yleishyödylliselle yhteisölle.

Viimeksi muokannut: Timo Kukkonen, 14.12.2017 23:13