Uutiset

Tiesitkö? Kirjasto tarjoaa sanoma- ja aikakauslehtipalveluita verkossa

04.02.2019 kello 16:00

Kirjasto tarjoaa asiakkailleen erilaisia sanoma- ja aikakauslehtipalveluita verkossa. Tarjolla on lehtiä sekä suomenkielellä että muilla kielillä, kuten englanniksi ja ruotsiksi. Alta löydät lisätietoja kustakin palvelusta.

eMagz –kotimaisia aikakauslehtiä verkossa

eMagz tarjoaa kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä verkossa. Mukana on monen suuren kustantamon (esim. Aller Media, A-lehdet, Talentum) lehdet. Palvelu on käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla. Yhtä lehteä voi samaan aikaan lukea rajoitettu määrä käyttäjiä. Mikäli haluamasi lehden lukuoikeus on käytössä, yritä hetken kuluttua uudelleen.

ePress-sanomalehtipalvelu –kotimaisia sanomalehtiä verkossa

ePress-palvelun kautta kirjaston asiakkaat voivat lukea sähköisesti 220 kotimaista maakunta- ja paikallislehteä. Mukana ovat kaikki suurimmat sanomalehdet. Palvelua voi käyttää vain kirjastolla ja siinä voi olla vain yksi käyttäjä kerrallaan. Kirjaston lehtisalissa on tietokoneita, jotka on varattu pelkästään sähköisten aineistojen lukemiseen.

Lehdet ilmestyvät palvelussa samanaikaisesti painettujen lehtien kanssa. Käytössä on myös jokaisen lehden arkisto 24 kuukauden ajalta. Palvelussa on sanahakutoiminto ja sisältöä on mahdollista tulostaa.

PressReader –kansainvälisiä sanoma- ja aikakauslehtiä verkossa, myös etäkäyttö

PressReader -palvelussa on yli 7 000 sanoma- ja aikakauslehteä 100 maasta 60 kielellä. Lehdet ovat painettujen lehtien näköisversioita ja ne ovat luettavissa heti ilmestymispäivästä 60 päivän ajan. Palveluun pääsee tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla.

Kirjastossa palvelua voi käyttää kirjaston koneilla sekä omilla kirjaston langattomaan verkkoon yhdistetyillä laitteilla.

Palvelu toimii sekä selaimessa että ilmaiseksi saatavilla olevassa PressReader-sovelluksessa (iPhone/iPad, Android, Windows, Blueberry).

Käyttö muualla kuin kirjastossa

PressReaderin etäkäyttö edellyttää laitteen käyttämistä kirjastossa. Kun olet kirjastossa, yhdistä laitteesi kirjaston langattomaan verkkoon ja avaa palvelu joko selaimessa tai PressReader-sovelluksessa. Tällöin sinut tunnistetaan kirjaston asiakkaaksi.

Kirjastokäynnin jälkeen voit ladata lehtiä laitteelleesi ja jatkaa lukemista kotona tai missä tahansa muualla vielä 72 tunnin ajan. PressReader-sovelluksen asetuksissa voit määritellä, sallitaanko palvelun käyttö myös mobiiliverkossa. Sovellukseen ladattuja lehtiä voi lukea myös ilman verkkoyhteyttä.

Lisätietoja PIKI-kirjastojen e-lehtipalveluista löydät PIKI-verkkokirjastosta.

 

Näytä kaikki tiedotteet »