Sukututkimus

Sukututkimus

Aineistoilauksen tekeminen, uusinnat ja palautus

Kirjaston mikrofilmit on sijoitettu 2013 keväästä alkaen Valkeakosken Seudun Sukututkijoiden tiloihin, johon niitä pääsee lukemaan sovitusti. Ajantasainen luettelo filmeistä ja korteista löytyy myös sukututkijoiden sivuilta (Kirjasto > Mikrofilmit ja -kortit)

Jos tarvitset aineistoa, jota ei ole Valkeakoskella, täytä kaukolainan tilauslomake huolellisesti.  Lomakkeita saa neuvonnasta. Tilauksen voit tehdä myös kaukopalvelun email-osoitteeseen (kaukopalvelu at.gif valkeakoski.fi)  tai kirjaston Internet-sivuilla olevalla lomakkeella.

Merkitse mikrofilmeistä paikkakunta (myös henkikirja-mikrofilmeistä) ja filmin tunnus; mikrofilmejä voit tilata vain 5 rullaa kerrallaan.

Merkitse mikrokorteista paikkakunta ja korttien numerot (tai merkintä " kaikki kortit"). Voit tilata 500 korttia kerralla.  Luettelossa tähdellä merkityt kortit ovat ns. konvertoituja mikrokortteja, joita ei saa kaukolainaksi. Kirjasto ei vastaa mikrofilmien ja -korttien kunnosta!

Tiedot filmeistä ja korteista löytyvät sukututkimusaineiston (99.3)  olevista luetteloista ja Internetistä Suomen Sukututkimus-seuran sivuilta  Suomen seurakunnat -haulla ja mikrokorteista Mikkelin maakunta-arkiston sivuilta.

Ilmoitamme saapuneesta aineistosta sähköpostitse, tekstiviestillä tai postitse.   Mikrofilmejä ja -kortteja saa käyttää vain kirjaston tiloissa. Eräpäiviä on noudatettava.  Jos tarvitset aineistolle lisäaikaa, pyydä lainaustiskissä tai sähköpostitse uusimaan aineisto. Tee pyyntö vähän ennen laina-ajan loppumista.  

Saapuneet mikrofilmit ja -kortit säilytetään asiakastiskissä. Kun aineiston voi palauttaa, laita se  kaukolainojen palautuskaukaloon. 

Jos filmisi löytyvät vain Kansallisarkistosta, ne on käytävä lukemassa Tampereella, mutta ne voi tilata sinne kauttamme.  Kansallisarkisto lainaa filmejään vain maakuntakirjastoille.

Maksut

Kirjaston perii mikrojäljenteistä  3  euron kaukolainamaksun (yksi pyyntö yhdellä kortilla, voi sisältää korkeintaan 5 filmiä). Filmit tilataan maakuntakirjastoista jos mahdollista (eli tällöin perimme vain 3 euron kaukolainamaksumme), muuten maakunta-arkistoista (3 euroa + maakunta-arkiston maksu).  Muut kaukolainat 5 euroa (1.1.2010 alkaen)

Maakunta-arkistojen maksut  (1.1.2014 alkaen)

Mikrofilmit
Lainaerältä kotimaassa
• lainaerä voi sisältää enintään 5 mikrofilmirullaa tai 500 mikrofilmikorttia       18,00
Lainaerältä, joka sisältää sekä mikrofilmirullia että mikrofilmikortteja
(enintään 5 rullaa ja 500 korttia)                                                                        28,00
Lainaerältä ulkomaille(kerralla enintään 4 rullaa tai 300 korttia)                       28,00

Huom! toimitusmaksu 11,50, se tulee aina maksun päälle, (esim. 18+11,50). Myös kirjasto perii
kaukolainamaksuna 3 euroa. 

Kirjat ja muu aineisto

Sukututkimuskirjallisuus  löytyy kirjastoluokasta 99.3  ja  Valkeakosken ja muiden paikkakuntien paikallishistoriat luokasta 92.8...

Kirjastossa voit teettää maksutta tiedonhakuja esim. paikallishistorioista, sukututkimuksista jne

Sukututkimuslinkkejä

.

Viimeksi muokannut: Riikka Ranta, 10.6.2016 12:56