Asioi kirjastossa

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Kirjasto  >  Asioi kirjastossa

Esteettömyys

esteetonpysakointi.png : 1 kB

Esteetön pysäköinti ulko-ovien vieressä

luiska.png : 1 kB

Esteetön kulku, sähköovi, kyynärkytkin

hissi.png : 1 kB

Hissi

avustavatkoirat.png : 1 kB

Avustavat koirat

esteetonwc.png : 1 kB

Esteetön wc

wc.png : 1 kB

Wc

Miten saan kirjastokortin ja tunnusluvun


Henkilökohtaisen kirjastokortin, lainausoikeuden ja tunnusluvun saat kaikista PIKI-kirjastoista. Kirjastokorttiin liitettyä tunnuslukua tarvitset kirjastojen lainausautomaateilla sekä verkkokirjastoon ja työasemille kirjautumisessa. Unohtuneen tunnusluvun saat käymällä kirjastossa. Ensimmäinen PIKI-kirjastokortti on maksuton ja seuraavasta kirjastokortista veloitamme 2 e.

Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella. Vastuuhenkilö on vastuussa siitä aineistosta, joka on lainattu alle 15-vuotiaan kirjastokortilla.

Alle 15-vuotiaan korttihakemus 

Käyttösäännöt


Laina-ajat ja palautus


Aineiston laina-aika on yleensä 28 vuorokautta. Osalla aineistoa (kysytyt uutuudet, elokuvat, lehdet jne.) laina-aika on 14 vuorokautta. Vippien laina-aika on 14 vuorokautta. Lainauskuitin voi saada myös sähköpostiviestinä, asetuksen saa käyttöön kirjaston asiakaspalvelussa. 

Kirjastoautosta lainatun aineiston voit palauttaa pääkirjastoon ja päinvastoin. Pirkanmaan yleisistä kirjastoista lainattua aineistoa voit palauttaa myös toiseen pirkanmaalaiseen kunnankirjastoon.  

Pääkirjaston ollessa kiinni lainat on mahdollista palauttaa palautusluukkuun. Palautuspäiväksi tulee silloin seuraava aukiolopäivä. Lainojen palautus luukkuun tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla. Palautusluukku sijaitsee kirjastoauton tallin oven vieressä.

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu sakotuskäytännön mukaan.


Uusi lainasi

Lainat voit uusia käymällä kirjastossa, PIKI-verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastoon
p. 040 335 7055.

Aineiston voi uusia 5 kertaa, jonka jälkeen se on palautettava kirjastoon. Et voi uusia aineistoa, jos siitä on varauksia tai maksukertymäsi on yli 15 euroa. VIP-lainoja ei voi uusia verkkokirjastossa eikä puhelimitse.


Varaa aineistoa

Aineistoon voit tehdä varauksia verkkokirjastossa, soittamalla tai kirjastoissa.  Varaukset ovat maksuttomia, silloin kun ne kohdistuvat omaan kirjastoon ja noudetaan sieltä. Noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron maksu.  Seutuvarauksena (2e/kpl) voit saada aineistoa valitsemaasi kirjastoon toisesta PIKI-kirjastosta. Kaukolainana tilaamme asiakkaillemme aineistoa, jota PIKI-kirjastoissa ei ole saatavilla.

Maksut -sivulta löydät tiedot PIKI-kirjastojen maksuista. Kirjaston maksuja voi maksaa myös netissä PIKI-verkkokirjaston kautta. 

Mikäli asiakastiedoissasi on sekä matkapuhelinnumero että sähköpostiosoite, kirjasto lähettää varauksen noutoilmoituksen ensisijaisesti tekstiviestinä. Mikäli matkapuhelinnumeroa ei ole, noutoilmoitus tulee sähköpostiviestinä. Se voidaan lähettää myös postitse. Aineisto pidetään varattuna 7 vrk.

Lainaus- ja palautusautomaatit

Pääkirjastossa on kaksi lainausautomaattia. Niiden käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja tunnusluku.
Palautusautomaatista saa halutessa kuitin palautuksista. Automaatti ei ilmoita myöhästymismaksuista.


Asiakaspäätteet

Pääkirjastossa on käytössä kahdeksan tietokonetta (5 aikuistenosastolla, 3 lasten- ja nuortenosastolla). Kaikilta työasemilta voi tulostaa. Piki-verkkokirjaston selailuun on 3 laitetta. Kirjaston lehtisalissa on kaksi tietokonetta, joilla voi lukea kirjaston hankkimia e-lehtiä. E-lehtiä voi lukea myös kirjaston yläkerrassa sijaitsevilla Hublet-tableteilla.

Työasemat varataan eBooking -järjestelmän kautta, soittamalla tai käymällä kirjaston asiakaspalvelussa. Varauksen voit tehdä etukäteen sopivalle ajalle tai ottaa käyttöösi vapaan koneen. Kummassakin tapauksessa tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun (sama kuin verkkokirjaston tunnusluku), jonka saat tarvittaessa kirjastosta.

Asiakaspäätteiden käyttösäännöt

Langaton vierailuverkko

Voit kirjautua kirjaston maksuttomaan verkkoon omalla kannettavallasi.


Kopiokone

on kirjaston aikuistenosastolla. Kopiokortin saat asiakaspalvelusta. Mustavalkokopiot maksavat 40 senttiä / A4, A3 ja värikopiot 80 senttiä / A4, A3. Kopiot maksetaan lainaustiskin kassaan. Kirjaston henkilökunta ei todista kopioita oikeiksi.

Asiakasrekisterin tietojen tarkistaminen

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja sinusta on tallennettu kirjaston asiakasrekisteriin. Tiedot voit tarkistaa, kun olet todistanut henkilöllisyytesi esittämällä voimassaolevan henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus.

PIKI-kirjastojen tietosuojasta löytyy tietoja mm. kirjastojen lainaajarekisteriin tallennetuista tiedoista, niiden luovutuksista ja tietojen tarkastusoikeudesta.

Viimeksi muokannut: Iina Lehtiniemi, 1.4.2019 13:41