Työasemien käyttösäännöt

Vuoron varaaminen 

- Kirjastossa käytetään eBooking, tietokoneiden valvonta- ja ajanvarausjärjestelmä. Järjestelmä hoitaa ajanvaraukset ja valvoo, että koneelle kirjautuu oikea varaaja. Lisäksi järjestelmä valvoo tietokoneen käyttöaikaa.

- Varataksesi aikoja ja kirjautuaksesi tietokoneille sinulla pitää olla kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku (sama jolla kirjaudutaan verkkokirjastoon ja jota käytetään myös automaateilla). Jos sinulla ei ole tunnuslukua, saat sen kirjaston asiakaspalvelusta.

- Varauksia voit tehdä missä vain, jos käytössäsi on Internetiin liitetty tietokone. Ohjelmaan kirjauduttuasi voit varata aikoja tietokoneille, selata omia varauksiasi, poistaa niitä ja muokata käyttäjätietojasi. Myös virkailija voi tehdä sinulle varauksia ja poistaa niitä.

- Satunnaiskäyttäjälle teemme tilapäiset käyttäjätunnukset

- Kun olet varannut koneen, kirjautumisruudussa on valmiiksi käyttäjätunnuksesi, kirjoita vielä salasanasi kirjautuaksesi työasemalle

- Varaus on otettava käyttöön 15 minuutin kuluttua varauksen alkamisesta

- Oikeassa ylälaidassa näet jäljellä olevan varausaikasi.  Peitto-ohjelma myös varoittaa ajan loppumisesta, jotta ehdit tallentaa työsi yms.  Jos haluat lopettaa työaseman käytön ennen varausajan loppumista, käytä Lopetus-painiketta.  Älä sulje tietokonetta!

-Voit tehdä yhden korkeintaan kahden tunnin varauksen päivässä.  Lisäksi voit ottaa kerran päivässä käyttöön vapaan koneen.  Vapaan koneen käyttö loppuu aina tasatunnein.  Jos tarvitset pidemmän ajan, varaa lisäaika heti kirjauduttuasi peitto-ohjelmaan.

Pelaaminen

- Aikuisten koneilla pelaaminen ei ole sallittua.

- Lasten koneilla ei ole sallittua pelata K-15 pelejä.

Tulostaminen työasemilta

- Kaikilta työasemilta voi tulostaa sekä mustavalko- että väritulosteita. Mustavalkoisten tulosteiden hinta on 0,40 E /A4 ja A3 ja väritulosteiden 0,80 E /A4 ja A3. Kaikki tulosteet on lunastettava (ohjeet tulostamiseen löytyvät työasemilta, henkilökunta neuvoo tarvittaessa).  Kirjaston henkilökunta ei todista kopioita tai tulosteita oikeiksi.

Muuta

- Koneen asetusten muuttaminen, järjestelmä- ja ohjelmatiedostojen asentaminen ja poistaminen ym. normaalikäytön ylittävä toiminta työasemilla on kielletty.

- Epäsiveellisen (esim. pornografia) ja laittoman aineiston käyttö ja katselu on kielletty.

- Sääntöjen rikkominen voi johtaa käyttökieltoon.

Viimeksi muokannut: Iina Lehtiniemi, 1.4.2019 13:43