Kopiointi, tulostus, työasemat, tabletit

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Kirjasto  >  Palvelut  >  Kopiointi, tulostus, työasemat, tabletit

Työasemat kulttuuri_ja_vapaa-aika/kirjasto/konemies.jpg

Pääkirjastossa on kahdeksan asiakastyöasemaa, jotka voi varata eBooking-järjestelmän kautta. Varauksen voit tehdä etukäteen sopivalle ajalle tai ottaa käyttöösi vapaan koneen. Kummassakin tapauksessa tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun, jonka saat tarvittaessa kirjastosta. Voit varata käyttöaikaa työasemille enintään kaksi tuntia päivässä.

Työasemissa on Internet-yhteys sekä Microsoft Office -toimisto-ohjelmisto ja Windows -käyttöjärjestelmä.

Ks. myös tarkemmat käyttösäännöt.

Työasemalla nro 1 ja nro 3 voit käyttää myös kuvanlukijaa (skanneria).

Kaikilta työasemilta voi tulostaa A4-kokoisia tulosteita. Mustavalkotuloste maksaa 40 senttiä  ja  värituloste 80 senttiä. 

Kirjaston asiakkaat voivat saada yleisluontoista perusopastusta Internet-selailuun sekä PIKI-verkkokirjaston ja kirjaston tietokantojen käyttöön. Tarvittaessa opastamme myös muissa, tarkkaan rajatuissa tehtävissä. Opastusajan kesto on korkeintaan puoli tuntia ja se tulee varata etukäteen kirjaston tietopalvelusta tai sähköpostitse (kirjasto at.gif valkeakoski.fi).

Tabletit

Pääkirjastossa on asiakkaiden käytettävissä kolme Hublet-tablettia, joissa on nettiyhteys ja mahdollisuus lukea esimerkiksi laajaa valikoimaa sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköispainoksina. Tabletin saa käyttöönsä pääkirjaston asiakaspalvelun vierestä, Hublet-latausasemasta omalla kirjastokortilla ja korttiin liitetyllä pin-koodilla tunniksi kerrallaan. Laitetta voi käyttää vain kirjaston tiloissa.

Langaton vierailuverkko

Voit kirjautua kirjaston maksuttomaan verkkoon omalla kannettavallasi. Ohjeet kirjautumiseen saat kirjaston lainaustiskiltä.

Verkkoyhteys ei ole tarkoitettu eikä sitä ole mitoitettu kaupunkilaisten käyttöön muissa kuin asiakaspalvelutilanteissa, vaikka se muualle ulottuisikin (kotona, takapihalla, torilla yms). eli verkkoa ei saa käyttää oman nettiyhteyden korvikkeena. Yleensä asiakaspalvelu tapahtuu kaupungin tiloissa, joten on luvallista käyttää langatonta verkkoa asioidessa kaupungin yksiköissä aukioloaikana, vaikka käyttö tapahtuisikin ulkona. Valkeakosken kaupunki ei tarjoa "Langaton Valkeakoski" tyyppistä verkkoa (vertaa Langaton Tampere).

PIKI-työasemat

Pääkirjastossa on kaksi PIKI-työasemaa, joissa voit selata PIKI-kirjastojen kokoelmia, varata aineistoa ja uusia lainojasi.

Kopiokone

on kirjaston aikuistenosastolla. Kone toimii itsepalveluperiaatteella, käyttöohjeet löytyvät koneen läheltä. Kopiointiin tarvitset kopiokortin, jonka saa asiakaspalvelusta. Mustavalkokopiot maksavat 40 senttiä / A4, A3 ja värikopiot 80 senttiä / A4, A3. Kopiot maksetaan lainaustiskin kassaan. Kirjaston henkilökunta ei todista kopioita oikeiksi. Yleisökopiokoneelta ei ole mahdollista lähettää fakseja.

Ajan varaaminen

Voit varata työaseman   eBooking-järjestelmän kautta tai ottaa kirjastossa vapaan työaseman käyttöösi. Tarvittaessa ota yhteyttä kirjastoon puh. 040 335 7055. Huomaa kuitenkin, ettet voi saada tunnuslukua kirjastokorttiisi puhelimitse, vaan se vaatii käynnin kirjastossa. 

Viimeksi muokannut: Iina Lehtiniemi, 6.9.2019 15:23