Kaukopalvelu

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Kirjasto  >  Palvelut  >  Kaukopalvelu

Mitä voi tilata kaukolainaksi?

Aineistoa, jota ei ole Valkeakosken kaupunginkirjaston kokoelmissa. Tarkista ensin tilanne muissakin PIKI-kirjastoissa ja tee jos mahdollista seutuvaraus (2 euroa).

Jotkut korkeakoulukirjastot kaukolainaavat kurssikirjoja vain omille opiskelijoilleen. Mikrofilmejä voit tilata vain 5 kappaletta kerrallaan. Lehtiä saa harvoin kaukolainaksi eli yleensä tilataan tarvittavasta artikkelista kopiot.


Kauanko kestää?

Kaukolainan toimitus kestää yleensä noin viikon. Tilaa kuitenkin kaukolainasi mahdollisimman ajoissa.  Mitä kysytympää aineisto on, sitä kauemmin toimitus kestää.


Mitä maksaa?

Kirjasto perii  kaukolainoista 5 euron maksun.  Mikrojäljenteistä ja kopioista kirjasto periin 3 euroa + lähettäjäkirjaston tai arkiston perimän maksun. Maakunta-arkistojen maksut ks. Sukututkimus-sivu.

Maksut peritään lainaa noudettaessa.  

Tilauksen tehdessään asiakas sitoutuu maksamaan kaikki lainasta aiheutuvat kulut.
Maksut peritään myös noutamatta jääneestä aineistosta, jota ei ole peruttu ennen lainan saapumista tai noudettu viimeiseen noutopäivään mennessä. Maksut merkitään asiakkaan henkilötietorekisteriin kirjastotietokantaamme.


Laina-ajat ja uusinnat

Kaukolainoissa noudatetaan lähettävän kirjaston laina-aikoja, harvinaisempia kirjoja saa usein vain lukusalikäyttöön. Jos haluat uusia kaukolainasi, ota ajoissa yhteys kirjastoon. Myöhässä palautetuista kaukolainoista perimme heti eräpäivän jälkeen 0,15 euroa  / päivä  / laina,  enintään 5 euroa .


Tilauksen tekeminen

Tilaus tehdään täyttämällä kaukolainalomake mahdollisimman tarkasti tai merkitsemällä esim. tietokantatulosteeseen yhteystiedot. Kaukolainapyynnön voit lähettää myös internetin kautta kaukopalvelulomakkeellamme. Laina- ja  uusintapyynnön voit lähettää myös sähköpostiosoitteeseemme. Ilmoitamme saapuneesta kaukolainasta tekstiviestillä, sähköpostitse tai kirjeitse.  Merkitse lomakkeeseen, miten haluat saapumisilmoituksen.


Kaukopalvelu muille kirjastoille

Muut kirjastot voivat tilata kaukolainoja kirjastomme kokoelmista, ei kuitenkaan uutuuksia. Kaukolainat ovat maksuttomia, kopiomaksut 0,50 euroa / valotus. 


Kaukopalvelun yhteystiedot

Valkeakosken kaupunginkirjasto
Kaukopalvelu
PL 12
37601  Valkeakoski

puh. 040 335 7050 
email: kaukopalvelu at.gif valkeakoski.fi

Viimeksi muokannut: Heidi Hosio, 26.7.2018 10:39