Celia-äänkirjapalvelut

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Kirjasto  >  Palvelut  >  Celia-äänkirjapalvelut

Celia-äänikirjapalvelut celia-logo-lehtivihreapieni.jpg : 7 kB

Celia on valtion ylläpitämä asiantuntijakeskus, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, esimerkiksi äänikirjoina.

Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää kirjaston asiakkaat, joille painetun kirjan lukeminen on vamman, sairauden tai muun syyn takia vaikeaa tai mahdotonta. Lukemiseste voi olla esim. luki- tai oppimisvaikeus, näkövamma tai heikentynyt näkö, kehitysvamma, keskittymis- tai muistihäiriö tai liikkumiseen liittyvä este kuten heikentynyt lihaskunto tai lihassairaus. Lukemisesteestä ei tarvitse esittää kirjallista todistusta, mutta Celialla on tarvittaessa oikeus pyytää selvitystä aineiston käytöstä.

Tutustu Celian palveluihin

Celian äänikirjapalvelun asiakkaaksi

Valkeakosken kaupunginkirjaston kautta voi liittyä Celian äänikirjapalvelun asiakkaaksi ja saada äänikirjoja maksutta käyttöön verkon kautta. Celian äänikirjakokoelmassa on tällä hetkellä n. 40 000 äänikirjaa, joita voi ladata ja kuunnella suoraan verkosta. Asiakkaalla täytyy olla käytössä älypuhelin, tabletti tai tietokone. Celian kokoelmaa pääsee selaamaan ilman tunnuksia Celianet-verkkokirjastossa (vierailijakäyttö).

Opastusta Celian palveluiden käyttöön annetaan Valkeakosken kaupunginkirjastossa. Opastuksessa asiakas rekisteröidään Celian asiakkaaksi ja hänelle tehdään palveluun oma käyttäjätunnus. Opastukseen voi varata ajan verkkolomakkeella tai puhelimitse 040 3357054 tai sähköpostitse: arja.repo at.gif valkeakoski.fi

Lainattavat Daisy-äänikirjat

Valkeakosken kaupunginkirjastossa on Celian lainattavia Daisy-äänikirjoja. Celian cd-muotoisia äänikirjoja voi kuunnella niille erityisesti tarkoitetulla Daisy-soittimella, mp3-soittimella tai cd- tai dvd-soittimella, joka toistaa mp3-tiedostoja. Käyttöön suositellaan sellaista mallia, jossa on edellisen pysäytyskohdan muisti. Celia-kirjaston asiakkaat voivat saada Daisy-soittimen ilmaiseksi kotiinsa Näkövammaisten Keskusliitosta.

Myös Daisy-äänikirjat on tarkoitettu vain lukemisesteisille. Daisy-äänikirjat lainataan ja palautetaan kuten muukin kirjastoaineisto.Viimeksi muokannut: Riikka Ranta, 24.8.2017 10:55