Lehdet

 Lehtiluettelo

  • Sanomalehdet
  • Aikakauslehdet (L-merkki lehden säilytysajan perässä tarkoittaa, että lehden vanhatkin vuosikerrat säilytetään lehtisalissa, ei varastossa)
  • Lehdet osastoittain
  • Lehdet kielittäin
  • Voipaalan taidekeskukseen tilatut lehdet (luettavissa päärakennuksessa): Aamulehti, Askel, Ekoelo, ET-lehti, Hyvä terveys, Kodin Pellervo, Kotipuutarha, Kuluttaja, Luontaisterveys, Meidän talo, Pirta, Suomen kuvalehti, Suomen luonto, Tiede, Tieteen kuvalehti historia,  Tuuma, Valkeakosken sanomat

Lainausohje

Lehtien laina-aika on 2 viikkoa; uusinta nroa ei lainata. Lehtinumeroita voi myös varata.


Lehtipalvelut  (vain kirjaston verkossa omilla laitteilla tai kirjaston työasemilla)


epress-lehtipalvelu

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina, täysin samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät painetut lehdet. Lukeminen tapahtuu helposti ja vaivattomasti yhdeltä verkkosivulta.  Lisäksi palveluun kuuluu nopea ja helppokäyttöinen sanahakuominaisuus, mm. ajankohtaisten ilmiöiden seuraamiseksi.


emagzpieni.jpg : 4 kB

 - kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu, palvelussa noin 100 lehteä. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina, täysin samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät painetut lehdet. Lukeminen tapahtuu helposti ja vaivattomasti yhdeltä verkkosivulta.

pressreader.jpg : 5 kB

Library elektronisten lehtien palvelu, jossa on luettavissa yli 500 lehteä 70 eri maasta ja 37 eri kielellä. Palveluun pääsee kerrallaan 7 yhtäaikaista käyttäjää kirjaston työasemilta (mukana useita Pirkanmaan kirjastoja). Lehdet ovat luettavissa alkuperäisen näköisinä. 

Suomesta aiemmin mukana olleet lehdet (Aamulehti, Iltalehti, Kainuun Sanomat, Kauppalehti, Lapin kansa, Pohjolan Sanomat, Satakunnan kansa) ovat poistuneet palvelusta vuoden 2012 lopussa.

Digitaalisia näköislehtiä voit lukea myös Issuu-palvelun sivuilla. (suomenkielisiä mm. Matkalla, Reservin sanomat, Metsään) - palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymisen

Lehtiluukun digitaalisten lehtien valikoimassa on ilmaiseksi luettavia lehtiä.

Lehtilinkit

Digitoituja lehtiä

  • DIGI - Kansalliskirjaston digitoidut aineistot, mm. historiallinen sanomalehtiarkisto 1771-1910 sekä digitoidut aikauslehdet
  • Kontentti- Vanhojen suomalaisten aikakauslehtien sisällysluettelot digitoituina (Varastokirjasto).
  • Elektra- Elektra sisältää kotimaisten tieteellisten lehtien artikkeleita. Kokoelmaan kuuluu noin 15 000 artikkelia, jotka ovat saatavilla pääosin pdf-muodossa. Osa lehdistä päivittyy jatkuvasti, osasta mukana on vain vanhoja vuosikertoja. Kokoelmaan kuuluu myös elektronisia kirjoja. Artikkelit ovat vapaasti selattavissa, mutta artikkelit ovat käytettävissä vain kirjaston työasemilla.

Tietokannat

  • Arto - Kotimaisten lehtien artikkeliviitetietokanta

Viimeksi muokannut: Riikka Ranta, 27.12.2017 12:52