Gondoli

Gondoli

Teemat

Hevosliikenne

Kartanot

Liike-elämä

Opintiellä

Rautatie

Teollisuus

Torit

Urheilu ja liikunta

Vesiliikenne ja kanava

Digitoidut teokset

Jouluperinteitä Valkeakoskella ja Sääksmäellä

Gondoli tuo tarjolle valkeakoskelaista paikallisaineistoa. Sivuston aineisto koostuu pääosin digitoiduista valokuvista, lehtiartikkeleista ja litteroiduista haastatteluista. Gondolin suunnittelussa ja toteuttamisessa olivat mukana Valkeakoski-seura, Sääksmäki-seura, Valkeakosken kaupungin markkinointiviestintä, kaupungin keskusarkisto, kotiseutuarkisto sekä kaupunginkirjasto. Aineisto on pääosin peräisin kotiseutuarkistosta sekä kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmasta. Hankkeeseen on saatu valtionavustusta Opetusministeriöltä.

Sivuston nimi viittaa valkekoskelaisen teollisuusjohtaja Juuso Waldenin hankkimaan gondoliin, jolla aikoinaan kuljetettiin kaupungissa poikenneita arvovieraita. Nykyään Juuson gondolia voi käydä ihastelemassa Myllysaaren museossa. Lisää kuvia gondolista löytyy Vesiliikenne ja kanava -teemaosiosta.

Gondoliin on siirretty myös jo aiemmin kaupunginkirjastossa tehty teemasivu Jouluperinteitä Valkeakoskella ja Sääksmäellä.

Sivuston aineisto on luetteloitu Pirkanmaan kirjastojen PIKI-tietokantaan.

Sivustoa on mahdollista päivittää ja täydentää, ja aineistoa voidaan myös poistaa. Ota tarvittaessa yhteyttä kirjastoon. Gondoli-sivustoa ylläpitää Heidi Hosio, etunimi.sukunimi@valkeakoski.fi.

Linkkejä

Valkeakosken kotiseutuarkiston aineistoluetteloita ja laaja kokoelma digitoituja valokuvia

Ensin oli vesi - Valkeakosken kaupungin historiaa.

Sääksmäki-Seuran omat sivut

Tarinoiden Sääksmäki

Siiri - Tampereen museoiden kuvatietokannasta löytyy kuvia Valkeakoskelta ja Sääksmäeltä laittamalla paikkakunnan nimen joko kohtaan "tekstihaku" tai "kuvauspaikka".

Sivustolle viety aineisto on tallennettu PDF-muotoon. Tiedostojen avaamiseen tarvitaan Adobe Acrobat Reader -ohjelma. Sen avulla voi tarkastella ja tulostaa PDF-tiedostoja kaikissa yleisimmin käytetyissä käyttöympäristöissä. Jos koneellasi ei ole ohjelmaa niin sen voi ladata täältä maksutta:Viimeksi muokannut: Heidi Hosio, 28.6.2017 13:30