Kotiseutuaineisto

Valkeakoski  >  Kulttuuri ja vapaa-aika  >  Kirjasto  >  Kokoelmat  >  Kotiseutuaineisto

Kirjaston kotiseutukokoelmaan kerätään Valkeakoskea koskevaa sekä Valkeakoskella asuvien tai asuneiden henkilöiden tuottamaa aineistoa (kirjallisuutta, musiikkia ja muuta av-aineistoa). Aineisto on pääosin luetteloitukirjaston PIKI-tietokantaan.

Kirjaston mikrofilmihuoneessa on lisäksi alueen kirkonkirjoja mikrofilmattuina ja Valkeakosken Sanomien ja sen edeltäjien vuosikerrat sekä mikrofilmattuina että sidottuina vuosikertoina. Paikallislehdistä myös Työn äärestä (1954- 1996), Valkeakosken joulu (1947-), Säteriläinen (1946-) ja Sääksmäki (1955, 1957 ja 1974-) ovat kotiseutukokoelmassa.

Kotiseutukokoelma sijaitsee erillisessä huoneessa eikä kokoelman aineistoa lainata. Tampereen kaupunginkirjasto kokoaa koko alueelta Pirkanmaa-kokoelmaa.


Kaupunginkirjasto on tuottanut Internetiin kaksi kotiseutuaiheista sivustoa:


Lisää paikallisaineistoa löydät:


Sukutilat Webissä (täältä löytyy myös Valkeakosken ja Sääksmäen sukutiloja)
Valkeakoskea jsa Sääksmäkeä koskevaa aineistoa voit etsiä Työväen Arkiston arkistoluetteloista.


1914-1922 Sotasurmat (Tietoja vuosina 1914-22 sotaoloissa surmansa saaneista voidaan hakea sukunimen, etunimen, syntymäajan, ammatin, kirjoillaolokunnan, asuinkunnan, kuolinkunnan ja kuolintavan mukaan. Kirjoillaolokunnat on merkitty nimitiedostoon vuoden 1918 seurakuntajaon mukaan, mutta asuin-, syntymä-, vangitsemis- ja kuolinkunnat vuoden 1918 kuntajaon mukaan)
Tampereen museoiden Siiri-kuvatietokannasta voi hakea  kuvia Sääksmäeltä ja Valkeakoskelta.


Viimeksi muokannut: Riikka Ranta, 12.12.2016 13:17