Etusivun ilmoitukset

Valkeakoski  >  Etusivun ilmoitukset

Ikäneuvo-hanke käynnistyy Pirkanmaalla

01.02.2017 kello 15:11

Pirkanmaalla on alkanut Ikäneuvo-hanke, jonka tavoitteena on luoda koko maakunnalle yhteinen ikääntyneiden neuvonnan ja asiakasohjauksen toimintamalli.

Hanke käynnistyy 12 kick-off-tilaisuudella, joita järjestetään hankekunnissa helmi-maaliskuussa.  Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kuntien päättäjät, henkilöstö, kolmas sektori, yritykset ja muut sidosryhmät.

Ikäneuvon tarkoituksena on, että ikääntynyt tai hänen omaisensa saisi tarvitseman avun yhdestä paikasta ottamalla yhteyttä joko soittamalla, verkon kautta tai käymällä paikanpäällä. Yhteistä asiakasohjausta ja neuvontaa täydentäisivät asiakkaan lähellä kunnissa tai kaupunginosissa olevat paikalliset palvelut. 

Hankkeessa selvitetään myös keinoja, joiden avulla ikäihmisen on mahdollista asua turvallisesti kotona. Sitä varten kerätään kunnista jo käytössä olevia hyviä toimintatapoja, kehitetään niitä ja kokeillaan käytännössä eri kunnissa (mm. omaishoitoperheiden tukimalli).

Ikäneuvo-hanke kestää lokakuuhun 2018 saakka. Siihen osallistuvat Akaan (sis. Urjala), Hämeenkyrön, Ikaalisen, Kangasalan (sis. Pälkäneen), Lempäälän, Nokian, Pirkkalan (sis. Vesilahti), Sastamalan (sis. Punkalaidun), Valkeakosken, Virtojen (sis. Ruovesi), Ylöjärven ja Tampereen (sis. Orivesi) kunnat ja kaupungit. Hankekumppaneina toimivat Luona Hoiva Oy, Pirkanmaan Senioripalvelut Oy ja Tampereen Kaupunkilähetys ry.
Kehittäjäkumppaneina hankkeessa ovat mukana Pirkanmaan Muistiyhdistys ry, Posti, VideoVisit Oy, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan pelastuslaitos, Pikassos, Insta Care Oy ja Kehitysvammaisten palvelusäätiö sr. Hankkeen aikana tehdään yhteistyötä myös muiden toimijoiden kanssa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Ikäneuvolle 2,34 miljoonaa euroa hallituksen kärkihankkeesta "Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa" (I&O).


Valkeakosken tilaisuus:

Valkeakoski
Ke 15.2 klo 14-16
Hoikun luentosali, Kirkkotie 8

Tervetuloa!

Lisätietoja
Projektipäällikkö
Essi Mäki-Hallila
puhelin 040 806 3192
sähköposti Essi.Maki-Hallila at.gif : 1 kB tampere.fi

Hankekoordinaattori
Tarja Laine
puhelin 040 335 7277
sähköposti tarja.laine at.gif : 1 kB valkeakoski.fi


 

Näytä kaikki tiedotteet »