Työllistämispalvelut

Valkeakoski  >  Elinkeinot, yrittäminen ja työ  >  Työllistämispalvelut

Työllisyyspalvelut

Työllisyyspalvelut -tulosyksikkö on aloittanut toimintansa vuoden 2010 alusta. Tulosyksikkö toimii osana sosiaali- ja terveyskeskusta ja sosiaali- ja perhepalvelujen tulosaluetta. 


Työllisyyspalvelut huolehtii keskitetysti Valkeakosken kaupungin työllisyydenhoidosta ja sen kehittämisestä. Työllisyyspalvelut vastaa Valkeakosken kaupungin kuntouttavan työtoiminnan ja kehitysvammaisten työtoiminnan järjestämisestä. Yksiköstä koordinoidaan kaikki Valkeakosken kaupungin eri hallintokunnissa toteutettavat työvoimahallinnon aktiivitoimet, joita ovat palkkatuettu työ, velvoitetyöllistäminen ja työkokeilu. Työllisyyspalvelut myöntää ympärivuotista palkkausavustusta sekä kesätyöavustusta yhdistyksille ja yhteisöille. Lisäksi yksikkö koordinoi nuorten (17 – 25 v.) koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikat kaupungin eri hallintokunnissa.

Työllisyyspalveluiden alaisuudessa toimii kolme työpajaa Työllistämispaja Akseli, Voima-paja ja nuorille suunnattu  Starttipaja. Työllisyyspalveluiden toimipiste sijaitsee työllistämispaja Akselissa, os. Huhtakatu 16, 37600 Valkeakoski. Toiminnasta vastaa Työllisyyspalveluiden johtaja Sari Ilovuori p. 040 335 7206.

Kuntouttavan työtoiminnan aikaisia matkakuluja voi hakea myös sähköisesti. Palvelu vaatii tunnistautumisen.

Kesätyöt

Valkeakosken kaupunki tarjoaa kesällä 2019 150 kesätyöpaikkaa. Hakuaika oli ajalla 4.-17.3.2019. Saimme hakuaikana 250 hakemusta, joiden perusteella yksiköt valitsevat omiin tehtäviinsä työntekijät huhtikuun aikana.

Kaupungin kesätyöpaikkojen lisäksi tarjolla on kesätyöseteli, joka voidaan tarjota 15-18 -vuotiaalle nuorelle, joka työllistää itsensä yhdistykseen tai yritykseen vähintään kolmeksi viikoksi ja 30 h/vko. Tuki maksetaan työnantajalle työsuhteen päättymisen jälkeen. Samalle työnantajalle voidaan myöntää enintään kolme seteliä. Seteleitä on varattu kesälle 2019 30 kpl.

Seteliä haetaan täyttämällä hakulomake yhdessä työantajan kanssa. Palauttamalla se täytettynä Työllisyyspalveluihin (os. Huhtakatu 16), varmistaa oikeutuksen seteliin ja työantajalle lähetetään tilityslomake, jota vastaan tuki tilitetään. Tilitystä on haettava 31.10.2019 mennessä.

Tulosta setelihakemus täältä.

Viimeksi muokannut: Sari Ilovuori, 26.3.2019 12:18