Uutiset (Asuminen ja ympäristö)

Valkeakoski  >  Asuminen ja ympäristö  >  Uutiset (Asuminen ja ympäristö)

Sako- ja umpikaivolietteen kuljetus Valkeakosken kaupungin alueella

25.11.2016 kello 14:37

Sako- ja umpikaivolietteen kuljetus jatkuu Valkeakosken kaupungin alueella vuonna 2017 kuten tähänkin asti – kiinteistön haltijan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n alueen lietteen kuljetusjärjestelmän muutos ei vaikuta lietteenkuljetukseen Valkeakoskella.

Kiinteistön haltija tai omistaja huolehtii edelleen sako- tai umpikaivonsa asianmukaisesta tyhjennyksestä ja tilaa palvelun sopivaksi katsomaltaan tyhjennysyrittäjältä. Kiinteistön haltijan vastuulla on varmistaa, että yritys kuuluu ELY-keskuksen ylläpitämään jätehuoltorekisteriin.

Lietteen omatoiminen käsittely ja levitys

Aktiiviviljelijä voi käsitellä ja levittää peltoon oman ja enintään kolmen muun lähikiinteistön jätevesilietteet. Oman jätevesilietteen käsittelystä tulee tehdä ilmoitus, ja yhteiskäsittelyyn tulee hakea poikkeamista jätehuoltomääräyksistä.

Ilmoitus ja hakemus tulee toimittaa jätehuoltoviranomaiselle (jätelautakunta Kolmenkierto). Ilman jätehuoltoviranomaisen hyväksymää ilmoitusta tai myönteistä poikkeamispäätöstä asumisessa syntyvien lietteiden levittäminen pellolle on kielletty.

Lomakkeet ja hakemusohjeet löytyvät jätelautakunnan sivuilta osoitteesta www.kolmenkierto.fi.

Jätelautakunta Kolmenkierto

Lisätiedot:
Jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, p. 03 621 4194
Palvelusihteeri Jenna Järvinen, p. 03 621 4196
jatelautakunta at.gif : 1 kB hameenlinna.fi, www.kolmenkierto.fi

 

Näytä kaikki tiedotteet »